Britse kinderen leren om 'terroristen' te spotten

Britse scholieren van tien en elf leren momenteel op school hoe ze 'terroristen' en mensen met extremistische opvattingen moeten herkennen. Ook wordt de kinderen geleerd hoe ze deze zogenaamde 'terroristen'moeten aangeven bij de politie.

Al meer dan tweeduizend scholieren hebben inmiddels al een korte tekenfilm gezien waarin een leeuw ze vertelt dat een terrorist er als iedereen uit kan zien.

Ook wordt de kinderen het verhaal van Guy Fawkes verteld, het verhaal dat o.a. de inspiratiebron was voor de film V for Vendetta. Er wordt de kinderen geleerd dat deze zogenaamde 'terrorist' zijn opvattingen vormde toen hij nog op school zat.

Naast de angstige educatie over terrorisme leren de kinderen ook hoe ze iemand uit het water redden en hoe ze het internet op een veilige manier kunnen gebruiken.

Mijns inziens zijn dit erg schrikwekkende ontwikkelingen die doen denken aan taferelen uit George Orwell's boek 1984. Het angstklimaat wordt hiermee verder aangewakkerd en men leert kinderen zo op een vroege leeftijd al dat mensen die niet in het 'normale' plaatje passen als zogenaamde terrorist bestempeld moeten worden.

De Nederlandse overheid startte een aantal jaar geleden ook een campagne die burgers opriep om mensen in hun omgeving goed in de gaten te houden en zo "terrorisme geen kans te geven". De campagne genaamd Nederland Tegen Terrorisme. Deze campagne bracht o.a. ook een reclamespotje uit dat gericht was op kinderen. Hieronder is dit spotje weergegeven en compleet ontleed om zo te tonen hoe deze propaganda/mind control werkt.

Reacties

SchoolGuard Nederland, voor

SchoolGuard Nederland, voor veiligheid op school.