Geheime Files: Wikileaks onthult 'ongeziene oorlog'

Een nieuwe mijlpaal voor de onderzoeksjournalistiek: Der Spiegel, The Guardian, de New York Times kregen enkele weken geleden inzage in negentigduizend documenten van het Amerikaanse leger in Afghanistan. Zondag publiceerden de drie hun verhaal.

Een klokkenluider lekte de informatie eerder aan Wikileaks, een in Zweden gevestigde internet-organisatie. Wikileaks besloot vervolgens drie grote media in de gelegenheid te stellen het materiaal te onderzoeken, op voorwaarde dat de drie hun verhaal tegelijkertijd zouden publiceren.

De Amerikaanse overheid is niet bepaald van de actie gecharmeerd en stelde dat de publicatie van het materiaal het leven van de militairen in gevaar brengt.

Wikileaks, dat het ruwe materiaal zondag op de eigen website publiceerde, zegt dat dit absoluut niet is. Wikileaks wijst erop dat het enkele duizenden stukken bewust niet publiceerde om de lokale bevolking en militairen te beschermen.

De manier waarop Der Spiegel, The Guardian en de New York Times tegelijkertijd publiceren lijkt op een eerder incident waarbij internationale media de handen ineensloegen om op zorgvuldig gecoördineerde wijze verslag doen van een zaak.

In 2009 gebeurde dat met de oliemaatschappij Trafigura. Ook daar was toen The Guardian bij betrokken. Of dit keer uitsluitend de bij de publicatie van het materiaal is samenwerkt, of ook bij het onderzoek, is niet helemaal duidelijk.

Het publiceren van of uit ruw materiaal van het leger is overigens niet zonder risico voor onderzoeksjournalisten. De Israëlische Uri Blau, werkzaam voor dagblad Haärets, woont sinds december 2009 noodgedwongen in Groot-Brittannië om vervolging te voorkomen. Eerder publiceerde hij uit 2.000 militaire documenten waarover hij beschikking had gekregen.

De affaire loopt nog steeds en Blau’s gedwongen ballingschap duurt inmiddels acht maanden.

Zie ook:
Die Afghanistan Protokollen, Der Spiegel, 25 juli 2010
Afghanistan: the War Logs, The Guardian, 25 juli 2010
The War Logs, The New York Times, 25 juli 2010
Afghanistan War Logs: Story behind biggest leak in intelligence history, The Guardian, 25 juli 2010

Bron: www.vvoj.nl/cms/VVOJ

Reacties

(Geen onderwerp)

Ook het Nederlandse leger had

Ook het Nederlandse leger had zich niet onberoerd gelaten volgens de nieuw gelekte documenten en was betrokken bij de dood van diverse onschuldige Afghaanse burgers. Iets wat toch ook weer snel verdween in de Nederlandse media..

Er werd ook gesproken over

Er werd ook gesproken over een NEderlands 'pr-offensief/campagne' (met andere woorden een cover-up) om het incident te bagatelliseren. Dat is dan blijkbaar gelukt, want zoveel ophef is er in NL niet over geweest. Men houdt zich hier liever bezig met het volgen van de 'informele' kennismakingsgesprekken die vooraf gaan aan een eventuele verkenning die moet resulteren in formatieonderhandelingen en zelfs een mogelijk kabinet. Wat dan weer geen donder uit zal maken, of het nu links of rechts is. Opvallend is ook de rol van Beatrix in deze formatie, zouden er in Sitges orders zijn uitgedeeld?

Wikileaks Julian Assange

Wikileaks Julian Assange quote: “I’m constantly annoyed that people are distracted by false conspiracies such as 9/11, when all around we provide evidence of real conspiracies, for war or mass financial fraud.”

In deze tijd van 9/11 en de

In deze tijd van 9/11 en de goldman-sachs bankster misdaden verbaast het me niets dat ook de middenoosten genocide onvervolgd en genegeerd wordt.

Als de komende jaren de babyboomgeneratie(die met pensioen gaat) piek bereikt wordt in combinatie met de kosten van de 2008/2009 financiële massaroof, dan zal de massa het echt gaan voelen en zo gedwongen worden te onderzoeken wat er echt met hun leven gebeurt.

Hoelanger het duurt voor ze zover zijn, des te moeilijker en gevaarlijker het wordt oprechte veranderingen te realiseren.

 "De Japanse kranten staan

 "De Japanse kranten staan ook vol met de Afghanistan-documenten van WikiLeaks. Maar wij vertrouwen het voor geen cent. Als deze documenten werkelijk tegen de wil van de NWO naar buiten waren gekomen en echt explosief materiaal zouden bevatten, dan hadden de MSM er heel anders op gereageerd, namelijk door te stellen dat de documenten vals en fake zijn en de ‘lekkers’ criminelen, net zoals de MSM reageerden op de ‘gestolen’ climategate-informatie. Nu omarmen de MSM WikiLeaks en zijn oprichter Julian Assange en brengen ‘zijn’ zogenaamd ‘gelekte stukken’ over hun complete voorpagina’s. Wij durven hier wel de hypothese te verdedigen dat ook deze hele toestand een set up is omdat de NWO en het Pentagon een kanaal nodig hadden om slecht nieuws kwijt te kunnen ter voorbereiding op de aftocht. Na jaren van stompzinnige en doorzichtige oorlogspropaganda kan het Pentagon immers zelf niet meer gaan roepen dat het allemaal een grote, zinloze mislukking is in Afghanistan. Om deze info toch over het voetlicht te krijgen, moet er kortom een ‘truc’ worden bedacht. Alleen zo is het te verklaren dat de MSM zo extreem veel aandacht geven aan de op zichzelf geheel niet schokkende WikiLeaks-stukken. Een van de ‘onthullingen’ betreft het feit dat de Taliban beschikken over moderne, warmte-gestuurde raketten. Juist dit sterkt ons in onze hypothese: alle neerstortende helikopters en drones kunnen immers niet langer op het conto worden geschreven van ‘slecht weer’ of ‘fatale menselijke fouten’ zoals in de eerste jaren van de oorlog steevast gebeurde. Vier jaar geleden schreven we over precies dit aspect van de oorlog dit stuk op deze site. Nee mensen, "

 
Lees verder op:

(Geen onderwerp)

Wikileaks:

Wikileaks, Twitter, Google,

Wikileaks, Twitter, Google, Youtube = NWO super propaganda, worden allemaal gefinanciert door de grote banken en andere corrupte geldschieters.
Wikileaks zag je meteen in het NOS journaal worden meegenomen.
De websites die men nooit in het journaal of nieuws zal laten zien zijn Infowars, Wacholland, Ae911truth, Nyccan, Wearechange.
Hierin zie je dat Wikileaks, Twitter, Google, Youtube allemaal systeemsites zijn.
En zo neemt men het internet over.
Een gewaarschuwd mens telt voor twee.