Het spook van Bin Laden

Enerzijds spreken Clinton en Obama over een geslaagde missie die mede mogelijk is gemaakt door de goede samenwerking met de Pakistaanse regering en veiligheidsdiensten. Andere spreken over schande naar Pakistan en dat het land zich niet in een goed daglicht brengt met de vangst van Bin Laden in hun land. Wordt het verblijf en de dood van Bin Laden een reden om Pakistan verder binnen te vallen. Want als de nummer een Boogeyman van de wereld zich in Pakistan verblijft moeten er wel meerdere zijn.

In Pakistan en Afghanistan zijn de meningen verdeeld over het nieuws. Een deel van de bevolking lijkt opgelucht te zijn en andere schreeuwen om wraak. Voor veel gewone mensen in Afghanistan en Pakistan zal misschien stiekem de hoop zijn ontstaan dat er nu dan een eind komt aan de bezetting. Maar dit zal alleen maar een illusie blijven. Afghanistan is simpelweg te belangrijk zowel op  geo-politieke strategie en de mineralen die er in de grond zitten wat Afghanistan het Saudi Arabia van de mineralen heeft gemaakt. Pakistan wordt pas net warm gemaakt voor een verdere destabilisatie en een mogelijke invasie. Dagelijks vliegen de Amerikaanse drones over het Pakistaanse luchtruim opzoek naar potentiële terroristen. Hoewel de meeste slachtoffers burgers zijn bij de aanvallen, lijkt Amerika toch haar koers voort te zetten. Osama Bin Laden is al geschrapt van de Most Wanted list van de FBI, maar een nieuwe nummer een is al weer aangewezen. De nummer twee van Al Qaeda, Ayman Al-Zawahiri. Berichtgevingen uit oktober van vorig jaar stelde volgens een  NAVO official dat Ayman zich (toen nog) samen met Bin Laden in Pakistan bevond. De kans is groot dat Amerika haar zoektocht aan de nieuwe nummer een zal voortzetten in Pakistan. Ook waren er al eerder berichten over een mogelijke verblijfplaats in Iran.
Volgens critici is de loyaliteit van Pakistan in de internationale strijd tegen terrorisme nu wel een issue die veel vragen stelt. Dit ook mede omdat de schuilplaatsen van Bin Laden niet ver van een Pakistaanse militaire academie lag op zo'n 60 kilometer buiten Islamabad. India, de machtige aartsrivaal van Pakistan, greep de succesvolle Amerikaanse operatie tegen Bin Laden maandag direct aan voor een keiharde aanval op het buurland.

''We hebben er met grote zorg kennis van genomen dat president Obama in zijn toespraak zei dat het vuurgevecht waarin Osama bin Laden is gedood, plaatshad in Abbottabad, diep in Pakistan. Dit feit onderstreept onze bezorgdheid dat terroristen die aangesloten zijn bij verschillende organisaties in Pakistan een schuilplaats vinden.''

Maar India is dan weer zeer goed bevriend en diplomatiek sterk verbonden met het Westen. En zal er alles aan doen om Pakistan te verzwakken. Het liefst zouden de heren van de nieuwe blauwdruk van de wereld, Pakistan opdelen in vier a vijf staten.


Oorlogsmisdadiger en landverrader Jaap de Hoop Scheffer, voormalig secretaris-generaal van de NAVO: 'Pakistan staat in zijn hemd nu blijkt dat daar het huis staat waarin Osama bin Laden zich bevond. Het kan niet anders dan dat Pakistan dat geweten moet hebben. Ze hebben daar een goede geheime dienst. De uitschakeling van Bin Laden is een reiniging van de Amerikaanse ziel na de gebeurtenissen van 11 september. We mogen niet onderschatten wat dit voor de Amerikanen betekent', zei hij in KRO's Goedemorgen Nederland Radio.

Pakistan zal op zijn beurt Amerika verzoeken te stoppen met het inmengen van de interne problemen van Pakistan. De verwachting is dan ook de verhoudingen tussen beide landen alleen maar zal verslechteren. Maar ook onder de bevolking is al een grote woede ontstaan over de constante drone aanvallen en militaire binnentreden van het land. Volgens een bericht van de CRF van vorig jaar zou een nieuwe generatie terroristen zijn ontstaan. Net als bij Jemen,Somalia en Syrië.

De aankondiging van de dood van Bin Laden zal op veel manieren in de hand werken voor de Westerse macht. Naast dat de populariteit van Obama stijgt en de oorlogen als gegronde kunnen worden beschouwd volgends de MSM, lijkt nu ook de weg om verder Pakistan te destabiliseren en uiteindelijk binnen te vallen een stap dichterbij. De komende tijd zullen de spanningen zowel intern als extern voor Pakistan toenemen.

Opvallend was wel dat er veel jonge mensen te zien waren bij het Witte Huis en NY. Was er een Twitter of facebook oproep, gericht op de studenten in D.C.? Volgens de ECFR (The European Council on Foreign Relations) was Bin Laden zijn macht al verloren op 25 januari van dit jaar. Dit was mogelijk gemaakt door de facebook revolutie in Egypte. Egypte dat nu nog altijd onder martial law leeft. Op dit moment (en eigenlijk altijd) maakt nu het leger de dienst uit in Egypte. De meerderheid van het volk ziet het leger nog altijd als hun bevrijders van Mubarak regime door aan de zijde van het volk te gaan staan en beloofde democratie te brengen. Maar het geduld bij het volk begint op te raken. Maar dit was allemaal gepland en strategisch bepaald.

In de afgelopen weken zijn honderden activisten opgepakt na het beledigingen van het leger op blogs. Ook werd er hardhandig opgetreden tegen protesten waarbij studenten werden getaserd, jonge vrouwen moesten maagdtesten afnemen en werd er twee weken geleden nog twee protestanten dood geschoten. Amerika ziet vanwege haar economische interesse graag een vreedzame en succesvolle transactie naar een democratisch Egypte. Daarom zal Amerika 1.3 Billion dollar beschikbaar stellen voor het Egyptische leger in haar budget van 2012. Het spook van Bin Laden alias de Boogeyman zal nog wel een tijdje door jammeren en zijn effecten en terreur voortzetten. Daarbij worden iconen vaak na hun dood krachtiger en populairder dan levend. Kijk maar naar de muziekindustrie.

Zbigniew Brzezinski, sprak een paar jaar geleden over een Globale ontwaking. De mensheid was voor het eerst politiek ontwaakt wat een totale nieuwe realiteit met zich mee zou nemen. De mensheid is zich er meer van bewust over het onrecht,schending van de rechten van de mens en corruptie dat hun wordt aangedaan. Volgens Brzezinski zou de combinatie van een oude regiems en een ontwakende menigte zijn consequenties hebben, inclusief voor Amerika. Wat Brzezinski op munten zijn de schijn revoluties die nu gaande zijn in het Midden-Oosten mede door Twitter & Facebook mogelijk gemaakt . Met de ontwaking bedoeld Brzezinski niet het gehele agenda en machtstructuren achter het gordijn. Maar eerder de gevoede informatie van de MSM die nu ook  tegenwoordig Twitter als betrouwbare bron beschouwd. De uiteindelijke oplossing is volgens  Brzezinski de de V.N.

Wel leven tussen de twee tijdperken, zoals Brzezinski de dit zelf stelt met als Twitter & Facebook als ideale middel voor zowel informatie als disinformatie. Net als met het internet.

“The technetronic era involves the gradual appearance of a more controlled society. Such a society wouldd be dominated by an elite, unrestraind by traditional values. Soon it will be possible to assert almost continuos serveillance over every citizen and maintain up-to-date complete files containing even the most personal information about the citizen. These files will be subject to instantaneous retrieval by the autorities."- Zbigniew Brzezinski in zijn boek uit 1970 "Between Two Ages: America's Role in the Technetronic Era"

Revolutie + Resolutie = Devolutie.Reacties

Dank je voor dit artikel,

Dank je voor dit artikel, Ivo!


Dit geeft weer antwoord op de vraag: waarom in Pakistan?