Obama geeft foto's lijk Osama niet vrij

De kans dat de Amerikaanse overheid nog ooit de officiële foto met daarop een dode Bin Laden zal  vrijgeven wordt steeds kleiner. Buitenlandminister Clinton en Defensieminster Gates hebben tegen de Amerikaanse president Obama hun zorgen geuit over de mogelijke gevolgen als de foto publiekelijk wordt gemaakt. Ze vrezen vergeldingsacties door boze moslims. Hierop heeft Obama (voor nu) besloten de foto's niet te publiceren. Dit gaf Obama aan in een interview met de Amerikaanse tv-zender CBS. Mogelijk dat de troefkaart later tijdens de verkiezingen wordt ingezet.

Volgens Clinton en Gates zou op een foto de verminking aan het hoofd van Bin Laden te schokerend zijn voor publicatie. Het lijkt wel dezelfde tactiek die men hanteert bij oorlogsvoering. Bij de Shock and awe campagne tegen Irak (en ons zelf) werden flitsende en entertenende methodes gebruikt terwijl de realiteit een veel schokkendere beeld gaf dan de overheden wouden laten zien. Veel mensen waren dan ook geschokeerd bij de vrijgegeven beelden van Wikileaks. De enige rede dat we die beelden kregen te zien op de MSM was vanwege het  ANP personeel dat mede was omgekomen, meer niet. Er zijn tal van beelden beschikbaar op het internet die de MSM en de media niet willen tonen. Wel zijn er vandaag de foto’s vrijgegeven van de dode vertrouwelingen in het huis.

Het Witte Huis denkt dat mensen die twijfelen aan de dood van Bin Laden zich niet zullen laten overtuigen door een foto. "De enigen die eraan twijfelen zijn extremisten en die laten zich niet overtuigen door een foto." Dat je het maar weet. Er zou geen twijfel zijn in de moslimgemeenschap omdat de vrouw van Osama kort na de executie hem had geïdentificeerd.Ook de Pakistaanse autoriteiten zou het lichaam hebben geïdentificeerd. Hiervan is tot heden ook nog geen enkel bewijs van geleverd en de vrouw kan ook net zo goed onder druk zijn gezet.

De beelden van de commando’s zelf die tijdens de operatie met kleine cams op hun uitrusting zijn gemaakt zullen ook niet worden vrijgegeven. Deze beelden zouden rechtstreeks zijn verzonden naar het Witte Huis zodat de staf van Obama live mee konden kijken. Hiervan is wel een foto van vrijgegeven.. Maar wie zit er nu aan het hoofd van de tafel, geen Obama. Daarnaast zijn er ook nog beelden van Bin Ladens zeemansbegrafenis.Er is een foto gemaakt voordat hij van het schip USS Carl Vinson, gewikkeld in een laken, in zee werd gegooid. Ook hebben de Amerikanen het op beeld vastgelegd dat de dode terroristenleider in een hangar in Afghanistan ligt. Het bewijst materiaal wordt net als bij 9/11 weer beperkt en verknipt naar buiten gebracht en de media en massa lijkt het weer te slikken. We zullen het nu nog moeten doen met deze wazige animatie reconstructies. Die overigens ook niet kloppen volgens de officiële berichten. Osama had geen vuurwapen en bleek zich ook niet te hebben verscholen achter een vrouw. Daarbij waren er 4 helikopters ingezet. Maar goed dat zijn maar kleine details, daar moet je niet moeilijk over doen.

Pakistan wordt in de tussentijd door de media en politici als schuldige aangewezen voor het jaren lang ontwijken en falen van het vinden van Bin Laden. Dat Bush 6 maanden na de aanslag van 9/11 in een interview aangaf geen prioriteit te hebben bij het vangen van Bin Laden telt natuurlijk niet mee. Maar volgens oud Ex-ISI Chief Hamid Gul heeft de ISI er alles aan gedaan om Amerika te assisteren voor een mogelijk arrestatie van Bin Laden. De Amerikaanse legerleiding stuurde de Pakistaanse troepen steeds richting het grensgebied van Afghanistan waar vele verschillende stammen zitten. Deze werden door de Amerikanen dan ook snel bestempeld als Al Qaida. Ook zeggen diverse bronnen in Amerika dat de ISI bewust informatie achter hield. Maar de gehele ISI is nog altijd onder en afhankelijk van MI5,MI6 en de CIA. Daarnaast zijn de westerse geheimendiensten veel beter en technologischer uitgerust. Het zou erg vreemd zijn als de westerse diensten de ISI niet zou hebben afgeluisterd en constant gevolgd.