New Yorkse tiener gearresteerd voor schrijven op schoolbank

“Ik hou van mijn vriendinnetjes Abby en Faith” en “Lex was here. 2/1/10” – die woorden schreef de twaalfjarige Alexa Gonzalez in uitwisbare inkt op haar schoolbank toen ze zich zat te vervelen en te wachten op haar lerares Spaans.

In plaats van dat ze de bank terug moest schoonmaken had Alexa zich echter blijkbaar aardig in de nesten gewerkt met het gebruik van haar fluogroene tekstmarker – want ze werd door de politie gehandboeid uit de klas geleid en verscheidene uren vastgehouden op een politiekantoor aan de overkant van de straat.

De diensten van de stad New York erkennen dat de arrestatie overbodig was en niet had mogen gebeuren. Alexa is echter lang niet de eerste tiener die door de Amerikaanse politie buitenproportioneel hard werd aangepakt voor een futiel vergrijp. Zo werd in 2007 ook al de dertienjarige Chelsea Fraser gearresteerd omdat ze “okay” op haar schoolbank geschreven had en in 2008 werd zelfs een vijfjarige kleuter, Dennis Rivera gehandboeid en naar een psychiater ¬†gestuurd omdat hij zijn babybox beschadigd had.

December 30, 2015

Posted In: Uncategorized